Pages

Sabtu yg kelakar di Selangor...

Last saturday aku g Jusco Equine Park..saje jenjalan bawak Waiz..n I am fully aware that every saturday will be a day without plastic bag..so aku guna la bag LeSportSac adiah dr kengkawan aku yg amat spacious tuh...bukannye aku nk shopping pn..saje jenjalan....Well for me, it's a good idea of not using plastic bag, just that sedih pasal org2 kat America nun dh berabad mengurangkan penggunaan plastic bag (tp depa pun LEM gak..shopping pakai brown paper bag tuh, pehtu bocor melorot brg..akai tadak) n kite the developing world, only gets the gist after what? 10 or 20 years? hmm..imagine how slow we are when Japan pun dh sampai 5 or 6G..while kite baru 3G (itupun bukannye org mesia nih pakai sgt pun..phone nk canggih2..kuar Iphone 3Gs cekau..Blackberry curve la, square la itu la ini la...tapi guna utk pape ntah..call biasa, n main game..paling byk sms or mms tu je..ntah reti guna ntah tidak all the applications...(oh..kegunaan umum yg paling ketara: utk BERLAGAK [heee nyampah tul aku org yg kuat berlagak nih..kalo yg terang2 berlagak2 tu satu hal la...yg xtahan tuh, kaum yg kunun cam angel, very soft spoken, tapi di sebaliknye, sebenarnye nk berlagak..very cunning!!!! urghh..harus ku tumitkan jugak org camnih])

Heheh..dah melarat plak cerite aku nih..(cerite di sebalik cerite..bagi yg paham..sile gelak dalam hati..ko nk terkentut menahan gelak pun, kentutla!) ((tapi kan nape org sebut TERkentut? padahal kite tau kite nk kentut n kite pn sengaja kentut tapi still panggil TERkentut? ter tu kan utk kalo x sengaja?))

Ok..ok..balik kepada cerita sabtu yg kelakar...kenape kelakar? pasal, 20seng punye pasal org2 kt Jusco tu sanggup menatang barang2 yg di beli dgn tgn je..sampai tercicir2 la bawang 2-3 ketul, pecah2 la telur sebijik dua n hancur2 la tembikai yg separuh tu...ye la dgn tangan yg cuma 2 telapak tuh, sume2 barang nk ditatang mane la muat..belum masuk yg beli baju, (hahaha...ade aunty ni beli bra pastu pegang jer) suar, stationary hai..MALAYSIAN people, soh beli shopping bag, di buatnnye handbag.. haiiii.....ntahapeape..saje nk bagi aku gelak sensorang kat Jusco..

2 concerns:

noraida said...

lawak2 org malaysia.tu yg dok kl.kat bentong ni, bila akak bwk shopping berbundle2 kuar dr handbag, pakat lak perati mcm la aku ni alien baru mendarat. tu belom kira cashier2 sblah yg dok gelak2..nantila korg, bila malaysia fully plasticless nanti, aku lak pakat gelak kat korg..

~eza.ism~ said...

Hehehe kak..bagus la akak ni..khalifah yg prihatin..ekekeke..xpe..bile derang gelak tu, akak senyum sinis je..senyum yg ala2 ~bodonye korang ni sebenarnye..dh la x alert, ade hati nk gelakkan org~..ha gitu tau kak..