Pages

Ice cream goreng di petang ahad...

Smalam terfikir nak makan ice cream goreng..so, sambil jalan2 dgn waiz kt Mines, (Mines lagi)..aku pun beli roti sebuku berserta ice cream neopolitan Nestle tuh..eh..ye ke Nestle..ntah ah..xhengat..janji ice cream..balik tang jalan2..aku pun mulekan projek buat ice cream goreng..untuk di goreng pada petang ini...n taraaa....

selepas di gorang...sila abaikan spiderman waiz yg nk enter frame tuh..

Yang ni perisa chocolate

and yg ni perisa vanilla..dh kena ngap dgn waiz..hehehe




Heee....shedaaaaap...tapi makan sorang2 je...mr.hubby keje...balik keje kul 8pm..pastu g makan dgn kawan2 dia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :: mode tensen!!xpe2..kite layan ice cream goreng kasik sejuk ati..next week balik kampung 5hari..tinggalkan mr.hubby..biar aku berjimba2 dgn ibu aku plak..kehkehkeh...

**************************
Atas permintaan ramai..ececeh..dua org je kot yg tanye..perasan lebey haku nih..Ok2..bawah ni..cara2 utk buat keh..

Roti (mine was Gardenia)
Ice cream (mine was neopolitan, so that bole buat 3 perisa sekali gus..hehehe..ngelat..so ade perisa vanilla, cekelat n stoberi)
Pastu cawan/ tupperware kecik n bulat..

Cara2;
Ambik roti dua keping, then letak eskem barang se scoop dua (ala, mcm buat sandwich tuh)..agak2 la jgn byk sgt, nnt xtertutup dek roti tu, buleh kuyak..
Pastu amik cawan or tupperware kecik, tekapkan atas roti tu tadi..tekap kuat2 sampai melekat n putus..
dah siap tu, kena sejuk bekukan dia dulu dalam freezer. pastu bole la goreng. Goreng jgn lama2 tau, dia mmg kejap je, n api mmg kena betul2 panas..dalam 15 saat je setiap side. pastu..sedia utk di makan..

4 concerns:

GoJeS said...

waaahh..menarikknyeee nmpk ice cream goreng ini:D

ujee said...

eza..mcmane ko buat..?
mcmana roti tu bentuk mcm tu...
isk..isk..isk...naive nya aku...

~eza.ism~ said...

Cik Gojes..nnti kak eza bawak g umah mak keh..hehehehe


Kakujee..hehe..aku dh update n3 dh on cara2 membuat eskem goreng yg bulat n gebu mcm tuannye..kihkihkih

GoJeS said...

hoyeahhhhhh.....ice cream goreng+ttart...nyummiiieeee:D