Pages

Langkawi Vacation...

Early March aritu..we all g berholiday kt Langkawi..saje amik time bukan cuti skolah...kalau tak..perit gak..sume tempat penuh..beratur panjang style ular tu..kl kt hotel tu..mesti xde can la nk lepak bertenang bersenang berlenang kt swimming pool..mesti penuh ya amat..so thats why kitorg decide g low season..(murah pun murah...heheheheh)
Kat sane, we stayed at Aseania Resort..nk menempah hotel tu pun satu cerita..terseksa weh..sales department xreti English...yea...aku tau..korang akan tanye pesal xcakap BM...pasal..itu minah punya BM loghat Kedah yg pekat sepekat pekatnye...siap berlagu...dahsyat punya lenggok loghat dia..lagi terpinga2 aku ade le...dah la call 5 kali baru ade org sales angkat..dh dapat cakap camtu plak bunyiknye..pastu..last2 bila aku mintak email..dah la salah address..dia cakap "eja namaa sayaaa naa..macam ni ...******* pastu yang hak a bulat2 tu satu naaaa (maksud dia @) pastu dot com.." aku pun..aik dot com? @ ape? yahoo ke..gmail ke...aku tanya balik lagi skali baru la dia cakap @yahudotcom. pastu..aku dah abis salin email dia..nak tau dia cakap ape.."Jgn luppa add naaaaaaa" n aku pn..add? add apebenda? aku  mintak email je..pastu baru aku teringat..minah ni mesti cakap psl FB..terus menggelegak gelak aku..ni mesti kes xpernah guna email...n igt email itu hanya utk login FB..adulahai... (hehehehe...aku pun terus la search FB dia..nk tgk cemane la ghope budaknye..teeeehehehehehe...aku tau aku jahat...hahahaha) pastu bila aku hantar email confirmation kt yahoo account dia, xreply langsung, so i tried my luck anta msg kt FB..sepantas kilat reply..hmm...well...well...well... Cemana la derang train staff CS..langsung xpro..email pn xtau ape..and she don't even know that payment can be made online...ade ke suruh aku issue cheque???
~~Haih...customer service quite poor..mcm endah xendah bila customer nk buat reservation...tensen! Tapi mengenangkan tempat tu best..especially swimming pool dia...ade 3 set..satu yg siap ade wave bagai..satu utk bebudak..ade mushroom batu..air mengalir2 atas mushroom tu n mengalir ke bawah..pastu ade slide..best! n lagi satu utk adults..siap ade 2 slides..Nasib baik la bila sampai sana, in house CS ok..bilik hari2 kemas..
Jalan2 kt sane tu...kitorg xg pn island hopping..Waiz is still too small for that..next time la bila waiz dh besar baru buat island hopping..so kitorg cuma berjalan2 sekitar Pekan Kuah..Oh ye..sewa kete pun murah..dapat Honda City for only RM250 for 5 days..hehehehe..pasal owner dia adalah pakcik kepada staff en.hubby..so dapat murah..Then..pegi naik cable car..which is SANGAT tinggi ok..takut giler....Genting nye cable car tu dh kira tahap normal je..ade gak g Underwaterworld..tapi kalo korang dh g Aquaria..baik xyah la gi Underwaterworld ni..mcm membazir je rasanya psl nothing much new..Other than that..g Idaman Suri...pergh...murah gile2 weh set caserole 3pcs..RM29 jer..pastu set2 cam balang kristal tu..pun murah..ikut napsu serakah macam nk capai je sume kt situ..tp...pk cane nk bawak balik tu..haih...mau 100kg luggage aku kang..so aku simpan je la niat murni tu...
Barang2 shopping..biasala..cekelat..mcm2 yg xde kt market sini..paling best Loacker Gran Pasticceria..sedaaaaaaaaaap..... pastu hubby beli rokok utk kengkawan dia..tapi kan..bak kata abg ipar aku (dulu dia keje kt Philip Morris) rokok2 yg duty free kt langkawi tu senanya made in Malaysia gak..cumanya..kt Philip Morris tu (xtaula kilang rokok yg lain) ade satu production khas utk langkawi/labuan etc punya market..whereby kandungan tobacco nye di reducekan...ye la harga murahkan..tu pasal rasa dia lain..
Ok..mcm abis plak idea nk cerita ape..psl n3 lemau kan..kalu time betul2 baru balik dr langkawi tu mesti byk nk cerita..ni mcm dh igt2 lupa..hehehe..enjoy d pixie....(hehehe..gambar tidak disusun mengikut event ye..kemalasan tahap tapir..kihkihkih)

Buffet set kt Idaman Suri tu..3 serangkai rege rm130 je..kalu sini..mau 3-4rat

Dlm flight..first time naik ni..slalu dok la oplane bu!oplane! Ni dapt naik...suke...

Dlm flight jugak..

Dlm cable car Langkawi

Ha..tu dia...curam kan...

Pit Stop pertama cable car..


lepak2 teatime by seaside..

Inside Underwaterworld

Para2 Flamingo dlm Underwaterworld

Underwaterworld


err...penguin ape tah namadia..berjambul yellow dlm Underwaterworld

Waiz...

en. hubby...

Ini aku panggil ikan pakai lipstick...merah bibir dia..hehehe

Waiz yg suke posing xhengat..ini adalah hasil candid ok..

Haaaa....ni la dia swimming pool kt Aseania tu




Pantai Pasir Hitam (hasil paduan beberapa mineral, seperti turmalin, ilmenit, dan zirkon, dengan batuan granit..menjadikan pasir2nya hitam..)


batu yg aku kutip dr Pantai Pasir Hitam (ade granit inside)

Ini yg kt Idaman Suri..murah weh..kaca tau..bukan plastik..sebalang RM8.50 jer






























































































































Ni la Loacker pastisedap tu..hehehe..

1 concerns:

GoJeS said...

hahahha,,,cumey gler waiz..pndai posing naaa...klass gtu...
lawak la part CS tu...wuwuwuwu~