Pages

Ms Foodie Strikes back ;) - -> Siam 62

Smalam me & hubby & waiz telah pergi menjelajah mencarik makanan lagi ;)..Kali ni dgn coupon yg dibeli dari groupon..korang penah dengar x Groupon nih? "Groupon is the leading social e-commerce and collective-buying platform that features a deal a day on the best stuff to eat, see, do and buy in cities worldwide" --> That is how they described themselves. deal yg diorg bagi ni agak best jugak la..other than this page, ade gak web lain yg feature discount2 camni..among others --> MyDeal, Dealmates, & MilkaDeal .... Korang bole la try ushar2..bukan ada makanan je..services, grooming, spa, massage, pedicure, manicure, gadgets, cooking classes, paintball etc etc..Shiok weh! nk beli pun senang..all you have to do is to click whichever discount that you want, then the page will lead you until la nk bayar..bayar pun xhassle..u can do it on9, Maybank2u sume tuh, or you can even pay kat ATM machine or bank..pas dh bayar tunggu le die anta voucher via email (oh ye..usually dia ada letak target, let say kena ada 100 org beli coupon tu baru la deal on...kate la xsampai 100 org, the deal is off and your money will be refunded) But dont worry la..slalunya deals yg panas2 siap kena rebut lg..aritu aku terlepas deal contact lens..murah gile..berebut org nk beli (bukan contact lens barbie orwhatsoever tu tau..ini baek punya brand..hehehehe) Btw, ni la coupon yg aku print smalam...

err. . . . maafkan la tab2 kat bawah tu ye..gua igt xappear td..malas plak nk edit2 hehe
so balik je dari opis smalam, kami gerak la ke Siam 62, Ni addressnye - Shoplot AG 11, Block A, Jalan Persiaran, Palm Spring @ Damansara, 47810 Kota Damansara, Petaling Jaya . . . Senang je, Jalan nk ke Ikea tu, tp terus je..or if you are from the opposite side / exit tol Kota Damansara, carik The Giza..then terus je over the bridge, terus susur ke kiri masuk parking metro and the restaurant is near to the clinic..(pst...masuk kt area Siam 62 tu, under Metro PArking..tapi Siam 62 bayarkn parking...bestkan? hehehehe) Bila kami sampai je, the greetings bergema satu restaurant (haha..drama je tu) tapi the whole staff will be like sawadikaaaap ramai2..quite a warm greeting..pastu they usher us to the reserved table and gave us the menu..what best is..It is buffet but upon order..means we can order anything from the menu, they will cook it and send it to us, instead of putting the whole junk on the buffet table. Best kan? makan panas2...Ini la yg kami makan...

 Pergh..herbal drink..Lemon Grass..hamik ko minum air serai...(sadly..xleh pilih drink..its fixed..pastu segelas jer! cheist!) So kami order la air ala carte.. Rase? Rase serai la..tapi xstrong sgt la..bole la lalu kt tekak aku nih..


 Ni pulak ntahapename keropok as appetizer la kunun..crunchy and senang nk kunyah..boleh? hehhe


Another appetizer, called Por Poa Poo Tord -- crispy crabmeat spring rolls, dip nya adalah plum sauce. Sedap jugak..byk kali repeat order utk yg ni..hehehehe


 Tengok..tomyam sampai siap diorg servekan lagi eventhough its buffet..best kan CS dia?


 Kami order 2 tomyam.. (ye tau buruk lantak..tapi buffetkan mesti la nk rasa semua..hihiks..) This one is clear soup Tomyam..tajuk makanan adalah Tom Yum Goong (Goong tu maksudnye udang) bole pilih nak Gai (chicken) or Talay (seafood). Ini aku bagi 5stars! Sedap weyh..kalo kedai tomyam biasa tu sume pakai paste tomyam..yg ni sume rencah from scratch..lengkap dgn lengkuas halia serai bagai..bole rasa betul ketomyamannya..eh bole aku eja gitu..? Buat2 paham k...Tapi siyes..aku hirup kuah dia cam hirup air coke..yummeh!! hahahahahahaha

Yang ni plak tajuk Tom Kha (tomyam dgn santan tu)..sedap jugak..rasa tomyam tp berlemak krim ah..yg ni aku amik Tom Kha Talay..(seafood) ada udang, sutun, cendawan...siap ada isik ikan lagi..

 Sayur2an amik Pad Kana Pla Kaem (Stir Fried baby Kailan with Salted Fish) Ni pun sedap..ikan masin tu dia dh ceraikn kecik2 n goreng kasik garing, baru campur dlm kailan tuh...pendek kate semuanya sedap ah..

 Pad Pong Kary Gai (Special Thai Yellow curry sauce)..Ni gulai hijau derang..waiz suka..tapi En. Hubby surrender..xleh lalu tekak katanya..

 Tord GraTiam Talay (Deep Fried Garlic Style Seafood)....yg ni aku igtkan ala2 garlic buttered, rupa2nya dia goreng dgn garlic je..

 Yum Talay (warm seaffod salad with spicy lime dressing) rase yg ni plak cam tangy lime sauce la..manis2 masam, pedas sikit..

Oh ye..ade beberapa makanan yg terlupa nk snap..hehehe..Utk waiz amik Thai Style Fried Rice (xpedas pun n sedap) Habis sepinggan Waiz makan..and desert, kami amik Red Ruby. Pastu..dh makan2 desert..boleh plak lagi tambah Por Poa Poo Tord sampai 4 serving..hahahahahahahahaha...buruk lantak...

Ni pulak gambar anak beranak yg tgh enjoy makan xingat..






 








 AND GAMBAR FINALE... ;D
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 
Amik ko toilet dia punya decor.....

Memang rekemen ah sape2 nk try makan sini..ambience pn ok..romantic..Just that the drawback is..for buffet ni dia buat menu lain..I mean dia ada 2 jenis menu..satu ala carte menu and satu buffet menu..yg dlm ala carte tu ade udang besau2..ade ketam bagai..so mase aku review iklan dia tu..igtkn dapatla makan seafood murah..sekali..xoffer da dlm menu..xpe le aku pun paham..setakat rm25 sorg nk offer benda2 tu..bankrap la depa kan..Nonetheless we enjoyed the food sampai terbungkang..hhahahahahaha...

3 concerns:

GoJeS said...

waaaaaaaaaaaaaa...cumeynye waizzzz...
ni kire berbaloi2 la kan beli voucher tu...blh la kami torai nnti

ujee said...

eza..toilet mcm tu lg kotor beb..hahhahaaa..maitenance lantai tu...ko rase dia org basuh ke lantai tu...? ye le..air kencing tercicir ke..termiss shoot ke....hahahhaa....gelik kan?

~eza.ism~ said...

Berbaloibaloi... ;)
Toilet tu bersih kak..masa aku masuk tu,batu2 tu sume kering n xberlumut pn..n sikit bau hancing pn xde..bau air freshner dia jer..